teisipäev, 8. september 2020

Telavi 5*

 Telavi 5*

Gruusia brändi
 
Päritolumaa: Gruusia
 
Kangus: 40%
 
Hinnaklass: alates 25€/liiter

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Gruusia brändid pole mulle väga sügavat muljet jätnud, miskipärast ei istu mulle nende maitses esinev pirni alatoon. Seetõttu pole neid siin blogis ka väga palju kajastatud. Proovisin üle hulga aja vahelduse mõttes üht, mis oli soodushinnaga müügil. Telavi brändivalikus on lisaks 3*, VS ja VSOP. Siinkohal tekitab küll segadust, mis vahe on 3* ja VS-il ning 5* ja VSOP-l, aga see selleks.

Välimus: Pudel on "tüüpiline", negatiivse mulje jättis see, et kork läks avamisel katki (puidust osa tuli liimist lahti) (3/5).

Aroom: magus, ümmargune (8/10).

Maitse:  Nagu Gruusia brändidele tüüpiline, esineb ka siin eelkirjeldatud pirninoot, mis on tugev. Magusapoolne, pisut õline konsistents. Pole siiski üleliia magus (49/60).

Järelmaitse: Mõrkjas, vähem magus, kui maitse ja lõhna põhjal võiks ennustada (12/15).

Üldmulje: OK, aga mitte midagi väga meeldejäävat, sarnane varem proovitud Gruusia toodanguga (8/10).

Kokku: 80/100

2 kommentaari:

  1. Mul läks ka sama tootja pudelil kork avamisel katki. Seda 3*,5* ja VS,VSOP erinevust olen ka mõelnud, sama segadus on ka teistel gruusia tootjadel.

    VastaKustuta
  2. Teise Gruusia tootja Askaneli veebilehel on, et VS, VSOP jne. on segu Gruusia ja Prantsusmaa destillaatidest, siin mis 3, 5 jne. sees on ainult tootja oma tootangud.

    VastaKustuta