esmaspäev, 31. august 2020

Ardmore Legacy

Ardmore Legacy

Šoti ühelinnaseviski (Highlands)

Päritolumaa: Šoti

Kangus: 40%

Hinnaklass: alates 44€/liiter













Ardmore on siin blogis varem mainimist leidnud Teacher's Highland Cream viskiga seotud postitustes. Teacher's reklaamib ennast muuhulgas suure (35%) Ardmore'i ühelinnaseviski sisaldusega. Tähelepanu tuleb aga pöörata asjaolule, et Ardmore Legacy ilmus turule alles 2014. aastal ja nii on arvustusi, mis nagu ikka kurdavad selle üle, et uus Ardmore pole see, mis vanasti. Sama võib märkida ka Teacher'si kohta. Kuna minu kogemus Teacher'siga on väga positiivne olnud, otsustasin proovida ka selle peamist ühelinnaseviskit.

Välimus: Välimus on taaskord "tüüpiline" (4/5).

Aroom: Suits, jahukotid, kõik see on tuttav. Meenutab Teacher'sit, aga suits on intensiivsem (mitte küll Laphroaigi stiilis) (9/10).

Maitse:  Jällegi sarnane Teacher'siga, aga kõik on intensiivsem. Suits, soolakas maitse, mõnda aega seistes tugevenb kaeraküpsise varjund. Samas mitte liiga intensiivne, Ardmore on küll suitsune, aga tunduvalt vaoshoitum kui Laphroaig (55/60).

Järelmaitse: Joogi tugevaim aspekt, , kauakestev kohvimaitse, mida teistel viskidel pole veel märganud; kõrbenud suhkur, suits (15/15).

Üldmulje: Suurepärane. Nagu varasemast välja tuleb, sarnane Teacher'siga, ainult veel intensiivsem. Minu jaoks on see esimene (ja seni ainus) ühelinnaseviski, mille puhul hind pole liiga kõrge ja onelamusega kooskõlas. Võib-olla proovida veel teisigi Highlandi piirkonna viskisid? (10/10).

Kokku: 93/100

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar