neljapäev, 2. aprill 2020

Torres 15 Reserva Privada Brandy

Torres 15 Reserva Privada Brandy

Hispaania brändi

Päritolumaa: Hispaania

Kangus: 40%

Hinnaklass: alates 28€/liiter














Torres on üks tuntumaid Hispaania brändide (ja veinide) tootjaid, kelle tooted on ka Eestis laialdaselt müügil. Siin blogis on eelnevalt vaatluse all olnud 5- ja 10-aastase vanusemärgistusega joogid (vt siit). Hispaania brändidele iseloomulikult on Torrese hinna ja kvaliteedi suhe hea, kuigi praegu ma 3-4 aastat tagasi antud skoorid muudaks mõne punkti võrra madalamaks. Seekord on vaatluse all küpsem 15-aastane.

Välimus: Äratuntav Torresele omane kujundus (5/5).

Aroom: rosin, nõrk puuviljavarjund, puit (9/10).

Maitse: kõrbenud varjundiga rosinamaitse, röstitud pähklid, pisut vürtsi. Vürtsinüanss pole nii teravalt väljendunud kui Torres 10-l aga muidu viimasega väga sarnane ehkki mahedam (52/60).

Järelmaitse: Magus, vürts (täpselt ei oska välja tuua, koriander?, kardemon? kaneel? (13/15).

Üldmulje: Hea ent minu meelest liiga vähe erinev Torrese noorematest variantidest. Minu jaoks on Torrese puhul väikseks mureks see, et erineva vanusega joogid on üksteisega liiga sarnased ja vanusega kaasnev hinnalisa ei õigusta end täielikult ära. Kui tuua vastupidiseid näiteid, kus vanuse kasvades jook tunduvalt paraneb, siis üks oleks Ararat 3 ja 5. Siiski - üldine mulje on positiivne (9/10).

Kokku: 88/100

2 kommentaari:

  1. Ostsin ka just selle kui oli Rimis hea soodushinnaga 16.99€ / 70cl. Kas oled proovinud Soberanos 12:a? Tegin selle hiljuti lahti ja tundub üpris hea. Umbes sama kui Torres10 aga magusam ja pehmem. Seda on olnud müügil Maximas 19.99€/0.70.

    VastaKustuta
  2. Soberano 12 pole veel proovinud, olen seda mitu korda Maximas allahindlusega näinud ja võib-olla järgmine kord ostan. Soberano 5 on proovitud ja tundus magus, siin on ka arvustus

    VastaKustuta