laupäev, 4. aprill 2020

Highland Queen 8YO

Highland Queen 8YO

Šoti seguviski

Päritolumaa: Šoti

Kangus: 40%

Hinnaklass: alates 19€/liiter















Seekord on vaatluse all Highland Queeni 8-aastane viski (natuke aega tagasi proovisin sama tootja odavaimat, ilma vanusemärgistuseta viskit, mis väga sügavat muljet ei jätnud). Käesoleva joogi ostsin kommentaarides esitatud soovituse põhjal, kusjuures tundub, et Tallinna poodides see laialdaselt müügil pole.

Välimus: "Tüüpiline" (4/5)

Aroom: Magus, natuke šokolaadi, teravili, jahukotid. Tundub nagu aroomis oleks õllevarjund (?) (8/10)

Maitse: Magus, pisut üheplaaniline. Sarnaneb tavalisele blended variandile, aga mahedam. Karamellikissell (46/60)

Järelmaitse: Magus, kaeraküpsis. Selles mõttes sarnaneb samasse hinnaklassi kuuluva Teacher's Highland Creamiga, viimane on aga suitsune ja üleüldiselt nüansirikkam  (12/15)

Üldmulje: Vanusemärgistusega joogi kohta pisut pettumust valmistav ja magusavõitu. Meenutab oma nooremat blended varianti, õnneks puudub kaheksa-aastasel selle maitses esinev sünteetiline varjund. Kokku võttes: hinna-kvaliteedi suhe on OK, võib proovida (8/10)

Kokku: 78/100

2 kommentaari:

  1. Hea arvustus. Ise ka annaks selle midagi 7.5-8.0 vahel. Pole midagi erilist aga hinna suhtes väga hea. Ja palju parem kui näiteks Ballantines või Red Label.

    VastaKustuta
  2. Üldiselt nõus. Ballantines on minu meelest väga kõikuva kvaliteediga, mõni partii on väga hea, aga mõnel on imelik sünteetiline kõrvalmaitse. Red Label on stabiilselt kasin ( paljalt/veega joomiseks kõlbmatu)

    VastaKustuta