esmaspäev, 29. juuli 2019

Tanqueray London Dry Gin

Tanqueray London Dry Gin

džinn

Päritolumaa: Ühendkuningriik

Kangus: 43% ("Export Strength" versioon)

Hinnaklass: alates 27€/liiter















Tanqueray on koos Beefeateriga üks tuntumaid džinne maailmas ning viimasest mõnevõrra kallim. Jook on kolm korda destilleeritud, selle täpne retsept on saladus, kuid teadaolevalt kasutatakse  nelja taimset lisandit (nn botanicals): kadakamari, koriandriseemned, angeelika juur ja lagrits.

Välimus:  Eristub selgelt oma rohelise värvi ja kujundusega. Jätab soliidse mulje, eriti kui võrrelda teiste džinnipudelitega (5/5)

Aroom: Pehme, peamiselt kadakamari, natuke üheplaaniline (8/10)

Maitse: Peamiselt kadakamari, teatud tsitruseline alatoon, mis on ilmselt tingitud koriandrist. Kadakamari domineerib. 43 kraadi kohta on jook üllatavalt pehme ka vett lisamata ning selle tekstuur teistest seni proovitud džinnidest  erinev - kuidagi meeldivalt kreemjas (ei oska leida paremat sõna hetkel) (54/60)

Järelmaitse: Jällegi peamiselt kadakamari, lühike, pehme (12/15)

Üldmulje: Ühest küljest on jook pisut üheplaaniline, selle maitses domineerib  kadakamari ning teised nüansid ei pääse esile, teisalt on Tanquerayl omadusi, mis aitavad sel teiste džinnide seas välja paista. Jook saab küll natuke rohkem punkte, kui varem vaadeldud džinnid, kuid arvan et hinnapreemia on selle kvaliteedivahe kohta siiski liiga suur (9/10)

Kokku: 88/100

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar