neljapäev, 11. juuli 2019

Finsbury 47 Platinum London Dry Gin

Finsbury 47 Platinum London Dry Gin

džinn

Päritolumaa: Ühendkuningriik

Kangus: 47%

Hinnaklass: alates 23€ / liiter














Finsbury on üks tuntumaid džinni kaubamärke. Nende tootevalikust võib lettidel rohkem kohata "tavalist" 37.5 kraadist versiooni ent see pole arvustustes pälvinud eriti palju kiitust, selle tõttu otsustasin proovida mõnevõrra kallimat Platinumi nime kandvat jooki, mille kohta hinnangud on olnud positiivsemas toonis. Märkimisväärne on asjaolu, et toodet on kuus korda destilleeritud.

Välimus:  Jällegi paljudele läbipaistvatele jookidele omane probleem - pudel meenutab viinapudelit. Siiski on pudeli välimus piisavalt soliidne, et saada "tavaline" neli punkti. (4/5)

Aroom: Kadakamari, natuke sidrunit ja idamaist vürtsi. Idamaine noot on üpris nõrk ja ebamäärane, arvestades, et destilleerimisel kasutatakse džinnide puhul tihti koriandrit võiks see olla koriander (8/10)

Maitse: 47 kraadi kohta üllatavalt pehme, kõlbab ka ilma vett lisamata tarbida, probleeme liigse piirituselisusega ei ole. Mõnevõrra magus maitse, peamine on siiski kadakamari (52/60)

Järelmaitse: Kuiv, lühike, natuke magus (12/15)

Üldmulje: Jätab hea tasakaalustatud mulje, samas pole tegemist ülilööva joogiga. Hinda silmas pidades ei saagi seda eeldada. (8/10)

Kokku: 84/100

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar