esmaspäev, 29. juuli 2019

Tanqueray London Dry Gin

Tanqueray London Dry Gin

džinn

Päritolumaa: Ühendkuningriik

Kangus: 43% ("Export Strength" versioon)

Hinnaklass: alates 27€/liiter















Tanqueray on koos Beefeateriga üks tuntumaid džinne maailmas ning viimasest mõnevõrra kallim. Jook on kolm korda destilleeritud, selle täpne retsept on saladus, kuid teadaolevalt kasutatakse  nelja taimset lisandit (nn botanicals): kadakamari, koriandriseemned, angeelika juur ja lagrits.

Välimus:  Eristub selgelt oma rohelise värvi ja kujundusega. Jätab soliidse mulje, eriti kui võrrelda teiste džinnipudelitega (5/5)

Aroom: Pehme, peamiselt kadakamari, natuke üheplaaniline (8/10)

Maitse: Peamiselt kadakamari, teatud tsitruseline alatoon, mis on ilmselt tingitud koriandrist. Kadakamari domineerib. 43 kraadi kohta on jook üllatavalt pehme ka vett lisamata ning selle tekstuur teistest seni proovitud džinnidest  erinev - kuidagi meeldivalt kreemjas (ei oska leida paremat sõna hetkel) (54/60)

Järelmaitse: Jällegi peamiselt kadakamari, lühike, pehme (12/15)

Üldmulje: Ühest küljest on jook pisut üheplaaniline, selle maitses domineerib  kadakamari ning teised nüansid ei pääse esile, teisalt on Tanquerayl omadusi, mis aitavad sel teiste džinnide seas välja paista. Jook saab küll natuke rohkem punkte, kui varem vaadeldud džinnid, kuid arvan et hinnapreemia on selle kvaliteedivahe kohta siiski liiga suur (9/10)

Kokku: 88/100

neljapäev, 11. juuli 2019

Finsbury 47 Platinum London Dry Gin

Finsbury 47 Platinum London Dry Gin

džinn

Päritolumaa: Ühendkuningriik

Kangus: 47%

Hinnaklass: alates 23€ / liiter














Finsbury on üks tuntumaid džinni kaubamärke. Nende tootevalikust võib lettidel rohkem kohata "tavalist" 37.5 kraadist versiooni ent see pole arvustustes pälvinud eriti palju kiitust, selle tõttu otsustasin proovida mõnevõrra kallimat Platinumi nime kandvat jooki, mille kohta hinnangud on olnud positiivsemas toonis. Märkimisväärne on asjaolu, et toodet on kuus korda destilleeritud.

Välimus:  Jällegi paljudele läbipaistvatele jookidele omane probleem - pudel meenutab viinapudelit. Siiski on pudeli välimus piisavalt soliidne, et saada "tavaline" neli punkti. (4/5)

Aroom: Kadakamari, natuke sidrunit ja idamaist vürtsi. Idamaine noot on üpris nõrk ja ebamäärane, arvestades, et destilleerimisel kasutatakse džinnide puhul tihti koriandrit võiks see olla koriander (8/10)

Maitse: 47 kraadi kohta üllatavalt pehme, kõlbab ka ilma vett lisamata tarbida, probleeme liigse piirituselisusega ei ole. Mõnevõrra magus maitse, peamine on siiski kadakamari (52/60)

Järelmaitse: Kuiv, lühike, natuke magus (12/15)

Üldmulje: Jätab hea tasakaalustatud mulje, samas pole tegemist ülilööva joogiga. Hinda silmas pidades ei saagi seda eeldada. (8/10)

Kokku: 84/100

esmaspäev, 8. juuli 2019

Tbilvino Chacha Rkatsiteli

Tbilvino Chacha Rkatsiteli

tša-tša

Päritolumaa: Gruusia

Kangus: 40%

Hinnaklass: 28€/liiter















Tša-tša puhul on tegemist grappa Gruusia analoogiga. Tša-tšad on kauplustes isegi eksootilisemad kui grappad, seetõttu otsustasin võimalusel katsetada uue joogiga, mida varem pole proovinud.

Välimus:  Jällegi tüüpiline probleem sellega, et pudel meenutab viinapudelit (viina lähedale grappa ja tšatša pahatihti ka lettidel asetatakse) (3/5)

Aroom: Viinamari, värske rohi (8/10)

Maitse: Peamiselt viinamari, samas on tunda pirni ja ploomi noote, mis minu meelest iseloomustavad kõiki seni Gruusias valmistatud brändisid, mida on õnnestunud proovida. Magusavõitu nüanss pole küll päris minu maitsele (50/60)

Järelmaitse: Kuiv, pigem marjane,veidi piiritusene (11/15)

Üldmulje: "Tüüpiline" oma kategooria jook. Ei ole väga eristuv, samas ei saa ka midagi negatiivset esile tuua  (8/10)

Kokku: 80/100