pühapäev, 15. märts 2020

Laphroaig 10 Years Old

Laphroaig 10 Years Old

Šoti ühelinnaseviski

Päritolumaa: Šoti

Kangus: 40%

Hinnaklass: alates 55€/liiter














Ühelinnaseviskid (single malt) pole siin blogis erilist kajastamist leidnud. Üheks põhjuseks on nende kõrge hind ja spetsiifiline maitse, mis võib tähendada, et elamus pole selline, mida kulutatud raha eest ootaks. Muuseas on meie oma eesti keeles olemas ka ühelinnaseviskidele pühendatud blogi: https://linnaseviski.blogspot.com/ - väga põnev lugemine!

Vaatamata eelnevale sai uudishimu minust võitu ja otsustasin proovida üht (kuri?)kuulsamat ühelinnaseviskit, mis tekitab väga vastakaid arvamusi.

Välimus: "tüüpiline" (4/5)

Aroom: esialgu pärast avamist põlenud kumm, masinaõli, bensiin, meenub kui mul kunagi tööriistakuuris lekkis õli. Natuke seistes soolakas, suitsusink, aga ka meditsiiniline varjund, plastik.  Muutub pärast pudeli avamist hingata saades mõne päeva järel paremaks kui alguses (8/10)

Maitse: suitsune, turbane, väävel, samas magus alatoon (52/60)

Järelmaitse: pikk ja püsiv, magusam kui eelnevast võiks oodata, samas jätab suu kuivama, kuidagi saepurune  (12/15)

Üldmulje: Kindlasti meeldejääv ja äratuntav, aga mitte kõige positiivsemas võtmes. Vaatamata oma eripärale ei ole lõplik skoor ebatavaliselt kõrge ega madal, pigem "hea". Minu isikliku arvamuse poolest jääb hinna-kvaliteedi suhe pigem kasinapoolseks  (8/10)

Kokku: 84/100

1 kommentaar:

  1. Hea ja aus arvustus. Väga tore kui oled siiani arvustusi teinud odavama klassi joogidest. Ühelinnaseviskide arvustusi on juba internet üleni täis. Aga siin blogis on palju selliseid jooge millest väga harva midagi kirjudab.

    VastaKustuta