laupäev, 8. veebruar 2020

Highland Queen Blended Scotch Whisky

Highland Queen Blended Scotch Whisky

Šoti seguviski

Päritolumaa: Šoti

Kangus: 40%

Hinnaklass: alates 16€/liiter














Highland Queen on viski, mis torkab silma oma erakordselt odava hinna poolest (üleval olev number on küll kampaaniahind, tavahind on mõnevõrra kõrgem). Kuigi üldiselt on odavama poole Šoti seguviskide hinna/kvaliteedi suhe üpris ettearvamatu - võib leida väga häid jooke odava hinna eest, aga võib ka sattuda otsa väga halvale, siis kõige alumise otsa joogid tüüpiliselt midagi kiiduväärset pole. Antud jooki otsustasin proovida kommentaarides antud soovituse põhjal, samuti polnud arvustused Internetis väga laitvad.

Välimus: "Tüüpiline" (4/5)

Aroom: Magus, mesi, linnased, kui seista lasta, siis jahukotid (8/10)

Maitse: Kohe pärast avamist tundus kuidagi imelik ja magus ning mõtlesin, et seekord läks valikuga viltu. Seistes aga maitse mõnevõrra paraneb - magusavõitu, iiris, pähkline (45/60)

Järelmaitse: Lühike, OK aga sünteetiline varjund  (10/15)

Üldmulje: Kindlasti pole tegemist väljapaistvalt hea joogiga, pole siiski ka nii õudne, kui hinnast võiks järeldada. Talutav ja parem kui mõned kallimad seguviskid (7/10)

Kokku: 74/100

4 kommentaari:

  1. Vabandust, soovitasin Highland Queen 8YO ehk 8 aasta laagerdunud viskid. See on praegu Maximas hea hinnaga 12.99€ 70cl pudel. Seda tavalist versioonid pole ma proovinud ega väga tahagi. 8 aasta laagerdunud on vähemalt pehme, magus küll aga meeldiv, lihtsalt joodav ja väga hea hinnakvaliteediga. Highland Queenilt leiub ka 12, 15 ja 18 aastased seguviskisid.

    VastaKustuta
  2. Pole Maximas kunagi neid Highland Queeni viskisid näinud, ainult tavalist blended. 8-aastast sellise hinnaga sooviks muidu proovida küll, kui kvaliteet tõepoolest nii hea on.

    VastaKustuta
  3. Tartu Sõbra Maximas on vähemalt riiulis. Vahel oli otsas aga nüüd taas olemas. Teiste Maximate kohta ei oska õelda.

    VastaKustuta
  4. Tundub, et Tallinnas seda ei leidu, 6 eri Maximas pole õnnetunud 8-aastast tabada, on ainult tavaline blended (kui sedagi)

    VastaKustuta