reede, 28. veebruar 2020

Canadian Club

Canadian Club

Kanada viski


Päritolumaa: Kanada

Kangus: 40%

Hinnaklass: alates 25€/liiter















Canadian Club on üks tuntumaid Kanada viskisid maailmas ja väidetavalt oli USAs kuiva seaduse ajal populaarseim sisse smugeldatud viski. Eestis see poodides väga levinud ei tundu olevat, kuid siiski on võimalik leida. Lugedes ülevaateid jääb mulje, et tegemist on jällegi polariseeriva joogiga, ühed leiavad, et tegemist on tüüpiliselt liiga neutraalse ("pruun viin") Kanada viskiga, teised kiidavad mahedust ja hinna-kvaliteedi suhet.

Välimus: kannatab koos oma kaasmaalase Seagram'siga sama probleemi all - plastikkorgiga pudel näeb kuidagi odav välja (3/5)

Aroom: karamell, magus, kergelt ürdine (aniis, fenkol) (8/10)

Maitse: Väga (natuke liiga) magus, karamellikissell, rummiessents, vanilje, mais, isegi natuke rukist? tugevam kui Kanada viskist võiks oodata (48/60)

Järelmaitse: Lühike  (12/15)

Üldmulje: Parem kui oodatud, võrreldes teiste odavama hinnaklassi Kanada viskidega huvitavam. Samas liiga magus. Kindlasti parem kui Seagram's või Black Velvet, aga Canadian Special Old-ile jääb alla (8/10)

Kokku: 79/100

laupäev, 22. veebruar 2020

Calvados Coquerel Fine

Calvados Coquerel Fine

calvados


Päritolumaa: Prantsuse

Kangus: 40%

Hinnaklass: alates 26€/liiter














Üle hulga ajal on vaatluse all kalvados, ehk siis brändi analoog, mille tooraineks on õun. Varem pole seda tüüpi joogid väga sügavat muljet jätnud, mistõttu on siin vaid mõned arvustused. Otsustasin siiski vahelduse nimel ühte proovida.

Välimus: "Tüüpiline", altpoolt kitseneva kujuga pudelid paistavad olevat kalvadosele iseloomulikud (4/5)

Aroom: õun, ahjuõun, tugev (9/10)

Maitse: Jälle õun, ahjuõun. Vähemalt on tunda, et jook on õuntest valmistatud. Samas mahe ning isegi vähem robustsem kui noore Fine (2 aastat laagerdumist) joogi kohta võiks oodata (52/60)

Järelmaitse: Keskmise pikkusega, õunakompott (12/15)

Üldmulje: Parem, kui enne proovitud kalvadosed. Väga sirgjooneline - õun domineerib aroomis, maitses ja järelmaitses ning seega paraku ka natuke üheplaaniline. Samas üldmulje on positiivne (9/10)

Kokku: 86/100

pühapäev, 16. veebruar 2020

Martell VS Single Distillery

Martell VS Single Distillery

konjak

Päritolumaa: Prantsuse

Kangus: 40%

Hinnaklass: alates 38€/liiter















Martell on üks tuntumaid konjakimajasid, mille toodang on ka Eestis laialdaselt saadaval. Vaatamata sellele pole Martell varem siin vaatlusvälja sattunud. Otsustasin proovida suhteliselt uut toodet Martell VS Single Distillery, mis nagu nimi ütleb, on kokku segatud ühes destillatsioonikohas. See peaks konjakile andma eripärasema maitse.

Välimus: "Tüüpiline" (4/5)

Aroom: Kohe torkab silma (ninna), et aroom on puuviljane (pigem nagu VSOP), mitte VS omaselt lilleline (9/10)

Maitse: Hea, tasakaalus, mahe, puuviljane, enim tõuseb esile tsitruseline maitse (54/60)

Järelmaitse: Lühike, magusapoolne, vanilje? (12/15)

Üldmulje: Väga hea VS kategooria konjaki kohta, võistleb vabalt VSOP konjakide liigas, kuid pole päris ekstraklass (9/10)

Kokku: 88/100

laupäev, 8. veebruar 2020

Highland Queen Blended Scotch Whisky

Highland Queen Blended Scotch Whisky

Šoti seguviski

Päritolumaa: Šoti

Kangus: 40%

Hinnaklass: alates 16€/liiter














Highland Queen on viski, mis torkab silma oma erakordselt odava hinna poolest (üleval olev number on küll kampaaniahind, tavahind on mõnevõrra kõrgem). Kuigi üldiselt on odavama poole Šoti seguviskide hinna/kvaliteedi suhe üpris ettearvamatu - võib leida väga häid jooke odava hinna eest, aga võib ka sattuda otsa väga halvale, siis kõige alumise otsa joogid tüüpiliselt midagi kiiduväärset pole. Antud jooki otsustasin proovida kommentaarides antud soovituse põhjal, samuti polnud arvustused Internetis väga laitvad.

Välimus: "Tüüpiline" (4/5)

Aroom: Magus, mesi, linnased, kui seista lasta, siis jahukotid (8/10)

Maitse: Kohe pärast avamist tundus kuidagi imelik ja magus ning mõtlesin, et seekord läks valikuga viltu. Seistes aga maitse mõnevõrra paraneb - magusavõitu, iiris, pähkline (45/60)

Järelmaitse: Lühike, OK aga sünteetiline varjund  (10/15)

Üldmulje: Kindlasti pole tegemist väljapaistvalt hea joogiga, pole siiski ka nii õudne, kui hinnast võiks järeldada. Talutav ja parem kui mõned kallimad seguviskid (7/10)

Kokku: 74/100

neljapäev, 6. veebruar 2020

Larsen VSOP

Larsen VSOP

konjak

Päritolumaa: Prantsuse

Kangus: 40%

Hinnaklass: alates 38€/liiter














Larsen on üks tuntumaid ja laialdaselt Eestis müügil olevaid konjaki kaubamärke. Siin blogis on vaatluse all varem olnud VS, seekord siis VSOP.

Välimus: "Tüüpiline",hiljuti on toimunud pudelite kujunduses muutus, kus kõik tooted on tumeda sildiga (varem oli VS oranž ja VSOP helesinine)  (4/5)

Aroom: Eristub aprikoos, selles osas sarnane VS-ga (9/10)

Maitse: aprikoosi ja kohvi nüanss, sarnane VS-ga aga rohkem küpsenud, vähem magus (54/60)

Järelmaitse: Joogi nõrgim koht, ootamatult piiritusene, siit lähevad mõned punktid kaduma  (12/15)

Üldmulje: Hea, esile võib tõsta järjepidevust, nii Larsen VSOP kui ka VS eristuvad just oma aprikoosinüansi poolest. Kahjuks rikub antud juhul skoori ära järelmaitse, muidu oleks punktide arv võinud ehk olla veel kõrgem (9/10)

Kokku: 88/100