pühapäev, 16. juuni 2019

Beefeater London Dry Gin

Beefeater London Dry Gin

džinn

 Päritolumaa: Suurbritannia

Kangus: 40% (on ka 47% versioon)

Hinnaklass: alates 22€/liiter















Džinnid on seni käesolevas blogis vaatluse alt välja jäänud. See on tingitud asjaolust, et enamasti tarbitakse neid kokteilides, mitte puhtalt. Siinkirjutaja on aga veendunud, et kui joogi maitset peab kokteilidega maskeerima, siis tuleb mõelda, kas seda üldse tarbida.

Siiski, viimasel ajal on džinni maine ses osas paranenud ja leiab palju arvustusi neat ehk puhtalt (või vähese veega) tarbimise kohta. Vähese kogemuse tõttu alustan ehk kõige tuntumast kaubamärgist, usutavasti on Beefeater paljude jaoks esimene nimi mis džinniga seostub. Tuntud kaubamärgid on pahatihti küll ülehinnatud, kuid eelnev uurimistöö leidis peamiselt positiivseid hinnanguid.

 Välimus:  Äratuntav pudel, eristub ja väärib viit punkti (5/5)

Aroom: Tsitruselised ja kadakamarjad, rohkem domineerib tsitrus (8/10)

Maitse:  Peamiselt tsitrus, kerge, mahe, kadakamarju on samas tunda. Pisut magusavõitu (52/60)

Järelmaitse: Jällegi tsitrus vürtsivarjundiga. Koostist lugenuna võiks see olla koriander, samas on see nüanss mõnevõrra ebamäärane ning ilma vastava teadmiseta ei oskaks midagi pakkuda (12/15)

Üldmulje: "Lihtne" jook, mille populaarsus ja tuntus on arusaadav. Beefeater pole ülilööv, siiski, esimesed muljed džinnist osutusid oodatust positiivsemaks (eriti võttes arvesse suhteliselt odavat hinda) ja edaspidi võib oodata ka teisi ülevaateid.  (8/10)

Kokku: 85/100

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar