teisipäev, 18. veebruar 2014

Hinna ja kvaliteedi suhtest

Hind on paratamatult üheks teguriks joogi valikul. Järgnevalt püüan anda ülevaate oma muljetest erinevate jookide hinna ja kvaliteedi suhte kohta.

Viski

Iiri viskid - Hinna ja kvaliteedi suhe on üldiselt kindel. Ei meenu eriti soodsaid tooteid ega teiselt poolt ka kalleid tooteid, mis oleks valmistanud pettumust.

Šoti viskid - Prognoosimatu. Võib leida odavaid pärle, samas pole ka kallimate toodete kvaliteet kindel. Kõige odavamaid jooke (Cluny, Old Thompson) tasub siiski vältida. Positiivsest poolest meenuvad Long John, Ballantine's Finest, negatiivsest Johnnie Walker Red Label ja Famous Grouse Finest (hea ent ei suuda võistelda teiste oma hinnaklassi toodetega).

Brändi

Prantsuse brändid - Prognoosimatu nagu Šoti viskid. Hea mulje on jätnud St Remy VSOP, Raynal VSOP, J.P. Chenet XO.

Hispaania brändid - Enamasti soodne. 20€/l hinnaklassis pakuvad konkurentsi konjakidele. Odavamast otsast on positiivse mulje jätnud Soberano.

Konjak - tegemist on kaitstud päritolunimetusega tootega, mis kajastub ka hinnas. Ükski konjak, mida olen proovinud, pole olnud halb, kuid VS klassi tooted ei suuda tihti teistest eristuda sellisel määral, et neid tasuks selle hinna eest osta. VSOP ja kõrgema klassi konjakid on kindlama kvaliteediga (kuid kallimad). Negatiivsest poolest meenuvad Bisquit VS ja Camus VS, positiivsest poolest Jules Gautret VS, Maxime Trijol VSOP, Prince Hubert de Polignac VSOP.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar