teisipäev, 25. veebruar 2014

Jules Gautret VS

Jules Gautret VS

konjak

Päritolumaa: Prantsuse

Kangus: 40%

Hinnaklass: alates 24€/liiter

Hinnang: 8,5/10













VS klassi konjakid on siin seni saanud pigem negatiivse tähelepanu osaliseks seoses sellega, et ei suuda oma hinda piisavalt õigustada. Siiski pole eesmärk noori konjakeid maha teha. Seekordne postitus tuleb positiivse noodiga. Jules Gautret VS on üks odavamaid müügiolevaid konjakeid, ometi teistest piisavalt eristuv. Lõhn on puuviljane, mahedas kuivavõitu maitses tuleb esile vanilje

teisipäev, 18. veebruar 2014

Hinna ja kvaliteedi suhtest

Hind on paratamatult üheks teguriks joogi valikul. Järgnevalt püüan anda ülevaate oma muljetest erinevate jookide hinna ja kvaliteedi suhte kohta.

Viski

Iiri viskid - Hinna ja kvaliteedi suhe on üldiselt kindel. Ei meenu eriti soodsaid tooteid ega teiselt poolt ka kalleid tooteid, mis oleks valmistanud pettumust.

Šoti viskid - Prognoosimatu. Võib leida odavaid pärle, samas pole ka kallimate toodete kvaliteet kindel. Kõige odavamaid jooke (Cluny, Old Thompson) tasub siiski vältida. Positiivsest poolest meenuvad Long John, Ballantine's Finest, negatiivsest Johnnie Walker Red Label ja Famous Grouse Finest (hea ent ei suuda võistelda teiste oma hinnaklassi toodetega).

Brändi

Prantsuse brändid - Prognoosimatu nagu Šoti viskid. Hea mulje on jätnud St Remy VSOP, Raynal VSOP, J.P. Chenet XO.

Hispaania brändid - Enamasti soodne. 20€/l hinnaklassis pakuvad konkurentsi konjakidele. Odavamast otsast on positiivse mulje jätnud Soberano.

Konjak - tegemist on kaitstud päritolunimetusega tootega, mis kajastub ka hinnas. Ükski konjak, mida olen proovinud, pole olnud halb, kuid VS klassi tooted ei suuda tihti teistest eristuda sellisel määral, et neid tasuks selle hinna eest osta. VSOP ja kõrgema klassi konjakid on kindlama kvaliteediga (kuid kallimad). Negatiivsest poolest meenuvad Bisquit VS ja Camus VS, positiivsest poolest Jules Gautret VS, Maxime Trijol VSOP, Prince Hubert de Polignac VSOP.

pühapäev, 9. veebruar 2014

The Famous Grouse Finest

The Famous Grouse Finest

Šoti seguviski

Päritolumaa: Šoti

Kangus: 40%

Hinnaklass: alates 19€/liiter

Hinnang: 7,5/10














Famous Grouse Finest on seguviski, mis sisaldab endas selliseid prestiižseid ühelinnaseviskisid nagu Macallan ja Highland Park. Kerge, natuke magusavõitu. Tooni annavad kuivatatud puuviljad. Siiski ei ole see piisavalt meeldejääv, et saada kõrgemat hinnangut.

laupäev, 8. veebruar 2014

Imperator XO

Imperator XO

Prantsuse brändi

Päritolumaa: Prantsuse

Kangus: 38%

Hind: alates 15,5€/liiter

Hinnang: 8/10













Oma hinnaklassi kohta hea. Vänge, kuid üldsegi mitte halb õunamaitse.

reede, 7. veebruar 2014

Berneroy Fine Calvados

Berneroy Fine Calvados

Kalvados

Päritolumaa: Prantsuse

Kangus: 40%

Hind: alates 24€/liiter

Hinnang: 7/10












Proovisin esimest korda elus kalvadost. Kalvados on brändilaadne jook selle erinevusega, et tooraineks on viinamarjade asemel õunad. Kalvadoseks saab kutsuda ainult Normandia piirkonnas valmistatud toodet, millele kehtivad veel ka muud ranged nõuded. Mujal valmistatud samalaadset toodet nimetatakse õunabrändiks või applejackiks.

Esimesena on tunda tugev õunaaroom. Maitse on magus, meenutab siidrit. Esialgu väga vaimustuses pole, tavaline viinamarjabrändi tundub olevat parem. Võib-olla nõuab harjumist.

neljapäev, 6. veebruar 2014

Imperial XII VSOP

Imperial XII VSOP

Prantsuse brändi

Päritolumaa: Prantsuse

Kangus: 36%

Hinnaklass: alates 13€/liiter

Hinnang: 6/10












Odavama hinnaklassi brändi. Magusavõitu, neutraalne, kuid meeldejäämatu.