kolmapäev, 10. juuni 2020

Fernando de Castilla Solera Reserva [3]

Fernando de Castilla Solera Reserva [3]

Hispaania brändi

Päritolumaa: Hispaania

Kangus: 36%

Hinnaklass:alates 27€/liiter
















Fernando de Castilla Solera Reserva on siin mitu korda vaatluse all olnud. Kui varasemaid ülevaateid lugeda, on näha, et minu arvamus on aja jooksul muutunud: esimest korda proovides ei jätnud jook sügavat muljet, kuid hiljem olen kirjutanud, et see pakub konkurentsi konjakidele. Seega miks mitte uuesti katsetada?

Välimus: Eelmine kord olen andnud 5 punkti 5-st, seekord siiski "tavaline" 4, praegu vaadates välimus nii ülilöövalt elegantne ei tundu (4/5)

Aroom: Ümar, mahe, tasakaalus, puuviljane, raske mingit konkreetset nüanssi välja tuua, võiks olla tugevam (8/10)

Maitse:  Parem, kui aroomist võiks arvata. Tasakaalus, magusa varjundiga. Pole siiski nii täidlane ja magus, kui Hispaania brändid üldiselt. Õline. Barbariss. Tamm (55/60)

Järelmaitse: Lühike (12/15)

Üldmulje: Võrreldes eelmise arvustusega tuleb lõppskoor paar punkti madalam, kuid üldine mulje on ikkagi positiivne (9/10)

Kokku: 88/100

kolmapäev, 3. juuni 2020

Scottish Leader [2]

Scottish Leader [2]

Šoti seguviski

Päritolumaa: Šoti                                                                                      

Kangus: 40%

Hinnaklass: alates 18€/liiter


Tutvustuseks sobib tsitaat eelmisest ülevaatest: "Scottish Leader on üks odavamaid viskisid poelettidel. Ometi on see saanud positiivseid hinnanguid vt näiteks Ralfy ülevaadet (link)". Olles vahepeal proovinud ühelinnaseviskisid, tahtsin proovida, kas hinnangud on kogemuste lisandudes ja uues kontekstis muutunud

Välimus: Kahjuks jätab välimus endiselt pisut nõrga mulje (3/5)

Aroom: Magus, õline, mesine (8/10)

Maitse: Äratuntav. Mesine, magusapoolne, samas soolakas varjund. Väga õrn suitsunoot (52/60)

Järelmaitse: Lühike (12/15)

Üldmulje: Parem, kui hinnast võiks järeldada. Äratuntav ja selgelt eristuv. Olles proovinud vahepeal rohkem erinevaid viskisid ja omades paremat võrdlusbaasi tuleb skoor mõni punkt kõrgem. Samuti võib esile tuua Scottish Leaderi järjepidevust, käesolev partii oli eelmisega väga sarnane (8/10)

Kokku: 83/100