pühapäev, 24. november 2019

Long John [3]

Long John [3]

Šoti seguviski

Päritolumaa: Šoti

Kangus: 40%

Hinnaklass: alates 17€/liiter














Long John on üks odavamaid seguviskisid, mis on selles blogis mitu korda vaatluse all olnud - käesolev ülevaade on kolmas. Vaatamata oma odavale hinnale on jook jätnud positiivse mulje ja üle hulga aja otsustasin uuesti proovida

Välimus: "Tüüpiline" pudel (4/5)

Aroom: nõrgavõitu, mesi,  (6/10)

Maitse: mahe, algul magusavõitu ja mesine, lõpp mõru ja õrna suitsunüansiga (52/60)

Järelmaitse: lühike (12/15)

Üldmulje: Kindlasti pole tegemist pretensioonika tootega, pigem on jook neutraalse iseloomuga (kuid mitte sellisel määral nagu mõned Kanada viskid). Hinnaklassi arvestades on tegemist suurepärase hinna/kvaliteedi suhtega. Huvitav on märkida, et seekord tundus viski magusam kui varem, Long Johni magusust on välja toonud ka Toomas Tiivel oma viskiraamatus(8/10)

Kokku: 82/100

pühapäev, 17. november 2019

Rittenhouse Straight Rye Whisky Bottled in Bond

Rittenhouse Straight Rye Whisky Bottled in Bond

USA rukkiviski/burboon

Päritolumaa: USA

Kangus: 50%

Hinnaklass: alates 45€/liiter















Rukkiviskisid Eestis väga palju müügil ei leia. Rukis annab vürtsikama ja piprasema maitse ning varasemate kogemuste puudumusel otsustasin silmaringi avardamise eesmärgil proovida üht tuntumat viskit, mis ka siin saadaval on. Tegemist pole küll puhta rukkiviskiga - mash billist moodustab rukis 51%, seega võib Rittenhouse'i ka burbooniks pidada. See on ka üks väheseid bottled-in-bond jooke Eestis. Lühidalt tähendab eelnev, et viski on valmistatud ühes destillatsioonikojas ning on seejärel laagerdunud vähemalt neli aastat tollilaos, mida vanasti valvasid relvastatud valvurid (loe lähemalt ingliskeelsest Wikipediast). Igatahes on tegemist võimaliku turundusliku väärtusega detailiga, mis võib-olla aitab ka kvaliteedile kaasa.


Välimus: "Tüüpiline" pudel (4/5)

Aroom: vanilje, karamell, banaan, kohupiim?, väga muutlik ja kompleksne (9/10)

Maitse: kompleksne, areneb pudeli lahti olles, magusapoolne, vürtsine, kaneel, rukis, pähklitort, koorekohv (58/60)

Järelmaitse: kaneel, vürtsine, pipar (14/15)

Üldmulje: väga hea, kompleksne, ühest pudelist ei piisa kindlasti kõigi nüansside tabamiseks. Innustab veel rukkiviskisid proovima. Varemproovitutest meenutab enim Wild Turkeyt, millel on ka mõningane rukkisisaldus, mis on aga siiski palju madalam. (10/10)


Kokku: 95/100