pühapäev, 29. september 2019

JP Wiser's 10 Year Old Triple Barreled

JP Wiser's 10 Year Old Triple Barreled

Kanada seguviski

Päritolumaa: Kanada

Kangus: 40%

Hinnaklass: alates 30€/liiter















JP Wiser's 10 Year Old Triple Barreled on Euroopa Liidu eksportturule suunatud Kanada viski, mis on laagerdunud kolme tüüpi vaatides, nagu nimigi kuulutab (uus tamm, Kanada viski ja burboon). Kanada viskid väga laialt võetuna pole online arvustustes eriti positiivseid hinnaguid saanud, kurdetakse nende magususe ja liialt neutraalse maitse üle. Ise olen seni proovinud kahte odavamat Kanada toodangut - Black Velvet ja Canadian Special Old. Nendest viimane valmistas positiivse üllatuse ja on oma hinnaklassi kohta väga hea kvaliteediga jook. Seekord vaatluse all olev JP Wiser's 10 on mõnevõrra kõrgema maksumusega.

Välimus: "Tüüpiline" kujundus, suhteliselt silmapaistmatu (4/5)

Aroom: Koorekohvišokolaad, ebamäärane puuviljane alatoon (8/10)

Maitse: puit, vanill, magus, rukis. Väga sarnane Canadian Old Special maitseprofiiliga. Vee lisamisel tuleb rohkem esile burboonivürts, magusus väheneb. Burbooninüanss on küll eristuv, kuid ei tundu väga suur pluss olevat. (52/60)

Järelmaitse: burboonivürts (12/15)

Üldmulje: Hea, ent selle hinna juures ootaks rohkem. Jooki võiks kirjeldada kui Wild Turkey 81 ja Canadian Special Old hübriidi (8/10)

Kokku: 84/100

teisipäev, 17. september 2019

Famous Grouse Smoky Black [2]

Famous Grouse Smoky Black [2]

Šoti seguviski

Päritolumaa: Šoti

Kangus: 40%

Hinnaklass: alates 21€/liiter















Famous Grouse Smoky Black kujutab endast Famous Grouse'i suitsusemat versiooni, mis varasemalt kandis nime Black Grouse. Famous Grouse'i tavaline versioon pole eriti sügavat muljet jätnud, Black Grouse aga tundus proovimisel üpris hea (vt eelmist arvustust). Smoky Black on üks nendest jookidest, mis on saanud suure poleemika osaliseks, ühed leiavad, et see on oma hinnaklassi kohta väga kvaliteetne toode ja sobib suitsusemat stiili viskidega tutvumiseks, teised väidavad vastupidist.

Välimus: "Tüüpiline" viskipudel (4/5)

Aroom: Suits, magus (8/10)

Maitse: Magus alatoon, samas tunda suitsu, tamme, kakaod. Vee lisamisel maheneb, maitsed on nii veega kui ilma tasakaalus (54/60)

Järelmaitse: Keskmise pikkusega, magus (13/15)

Üldmulje: Valdavalt positiivne, jääb üldiselt samaks, mis eelmine kord, siiski võib märkida, et seekord tundus jook rohkem tasakaalus olevat, seega kaks lisapunkti. (8/10)

Kokku: 87/100

laupäev, 7. september 2019

Grappa Paganini

Grappa Paganini

grappa

Päritolumaa: Itaalia

Kangus: 40%

Hinnaklass: alates 26€/liiter















Võib öelda, et see blogi on viimasel ajal muutunud läbipaistvamaks - viimased postitused on eranditult keskendunud reeglina värvitutele jookidele: grappad ja džinnid. Seekordne ülevaade on samas vaimus. Grappa Paganini on grappa, mida Eestis leidub erinevates kauplusekettides päris laialdaselt.

Välimus: Selgelt eristuv pudel, meenutab anumat keemialaboris  (5/5)

Aroom: Tugev, värske, viinamari, marjane (9/10)

Maitse: Grappale omaselt robustne ent samas pole tegemist vängemat tüüpi grappaga, kus on rohkem tunda viinamarjakoore mõrkjat maitset. Pigem mahlane, magusamapoolne, kuid mitte liiga magus. Virsiku noodid. Heas tasakaalus (55/60)

Järelmaitse: Lühike, viinamari (13/15)

Üldmulje: Väga heas tasakaalus olev jook, pole liiga vänge, samas on piisavalt robustne, et eristuda brändidest. Hea hinna-kvaliteedi suhe (8/10)

Kokku: 90/100