laupäev, 24. august 2019

Bombay Sapphire Dry London Gin

Bombay Sapphire Dry London Gin

džinn


Päritolumaa: Ühendkuningriik

Kangus: 40%

Hinnaklass: alates 24€/liiter














Bombay Sapphire on üks tuntumaid džinne, mis võlgneb oma edu mõneti õnnestunud turunduslikele otsustele. Näiteks on pudeli peal kuninganna Victoria tõsine ja vanamoodne portree, kuigi toode ise tuli ellu alles 1986 (põhineb küll väidetavalt 1761. aasta retseptil). Lisaks on pudeli peal ära loetletud peamised taimsed komponendid (botanicals), mida erinevalt paljudest teistest džinnidest ei lisata immutamise teel, vaid hoopis destilleerimise ajal. Hinnaklassilt on Bombay Beefeateri ja Tanqueray vahepeal.


Välimus:  Nagu juba mainitud, siis on turunduses pandud rõhku eripärasele pudelile. See torkab kaugelt silma ja ei kannata ka selle probleemi all, et meenutab viinapudelit (5/5)

Aroom: Pehme, magusa varjundiga, kadakamari (8/10)

Maitse: Eristub teistest džinnidest, tugevalt domineerib kaneel (peensustesse minnes - kassia. Vaidlused, kas kassiat võib "päris" kaneeliks kutsuda, pole lahendunud. Mõned leiavad, et kassia ehk hiina kaneel on oluliselt erinev tseiloni kaneelist, teised mitte). Esialgu tundus selline magus varjund päris harjumatu, lisaks on tunda veel koriandri maitset (Bombay nimetus haakub idamaise sisuga seega väga hästi), kuid ei taju džinni põhilise komponendi kadakamarja maitset (aroomis seda on). Õline konsistents. Eristuv, kuid mitte ekstralööv (samas ka ei saa öelda, et halb) (50/60)

Järelmaitse: Lühike, vürtsikas (13/15)

Üldmulje: Eelmistest teistsugune džinn, idamaiste vürtside maitse domineerimine nõuab kindlasti harjumist. Siiski mitte midagi ülilöövat. (8/10)

Kokku: 84/100

kolmapäev, 7. august 2019

Gibson's London Dry Gin

Gibson's London Dry Gin

džinn

Päritolumaa: Ühendkuningriik

Kangus: 37,5%

Hinnaklass: alates 18€/liiter















Üks odavamaid džinne, mis on aga saanud positiivsete arvustuste osaliseks ja võitnud ka auhindu. Eesti lettidel laialdaselt kättesaadav

Välimus:  Džinni kohta soliidne, huvitaval kombel on Laua viina etiketi värvilahendus väga sarnane. Arvatavasti on seos juhuslik ning niikuinii on Gibson's vanem, seega pole see probleem (4/5)

Aroom: Pigem apelsin, aga kadakamari on ka tuntav. Magusavõitu (8/10)

Maitse: Mahe, kadakamarja on tunda, aga apelsinikoor domineerib. Eriti tugev on apelsinikoor veega lahjendades, misjärel maitse on suhteliselt üheplaaniline. Muidugi, 37.5 kraadist jooki ei pea veega lahjendama. Samas on maitse mahe ja väga suuri etteheiteid peale "igavuse" ei saa teha (48/60)

Järelmaitse: Keskmise pikkusega, magus, koriander? (12/15)

Üldmulje: Üheplaaniline, apelsin domineerib, samas selle hinnaklassi kohta on pigem üle ootuste. Kõlbab väga hästi Beefeaterit asendama (8/10)

Kokku: 80/100