pühapäev, 18. november 2018

Jim Beam White Label [4]

Jim Beam White Label [4]

USA viski (burboon)


Päritolumaa: USA

Kangus: 40%

Hinnaklass: alates 20€/liiter















Jim Beam on üks tuntumaid burboone maailmas. Tuntud kaubamärgi esindajana on Jim Beam arvustustes saanud pidevalt kriitikat, et see on ülehinnatud. Samas on ka teisi arvamusi.

Välimus: Eristuv, kuid mitte midagi väga löövat(4/5)

Aroom: Nõrk, mais, tamm (8/10)

Maitse: Ühemõõtmeline, mais, puit, pisut burboonivürtsi (46/60)

Järelmaitse: Lühike, mõnevõrra piiritusene (11/15)

Üldmulje: Sobib hästi burboonidega tutvuse tegemiseks. Võrreldes mõne teise tuntud kaubamärgiga tundub olevat õiglase hinnaga, mitte ülehinnatud. Selles osas leian, et kriitika on võib-olla liiga karm, kindlasti pole tegemist de luxe tootega, aga oma hinna kohta on Jim Beam piisavalt hea - ehkki  ühemõõtmeline. Võrreldes eelmise korraga täheldasin piirituselist nooti järelmaitses, mis vähendab lõpphinnet mõne punkti võrra. (7/10)

Kokku: 76/100

kolmapäev, 14. november 2018

Bushmill's Original [2]

Bushmill's Original [2]

Iiri seguviski

Päritolumaa: Iiri


Kangus: 40%

Hinnaklass: alates 24€/liiter















Üks tuntumaid Iiri viskisid. Mulle tundub, et võrreldes mõne aasta taguse ajaga on seda Eesti poodides rohkem saada. Miks mitte siis teha kordusülevaade?

Välimus: Bushmillsile iseloomulik kujundus (4/5).

Aroom: kuivatatud tsitruseliste koored, natuke iirist (9/10).

Maitse: Mahe, maitses domineerib iiris tsitruse üle, neutraalsevõitu (53/60)

Järelmaitse: Lühike, õline, sidrun (13/15)

Üldmulje: Väga hea valik Iiri viskidega tutvumiseks, mahedam kui Jameson ja Tullamore, teiselt poolt võib tunduda neutraalne ja "igav" (9/10)

Kokku: 88/100

reede, 2. november 2018

Teacher's Highland Cream [4]

Teacher's Highland Cream [4]

Šoti seguviski

Päritolumaa: Šoti

Kangus: 40%

Hinnaklass: alates 22€/liiter















Teacher's on üks tuntumaid seguviskisid. See eristub teistest ühe konkreetse single malti (Ardmore) suure osakaaluga 35%. Teacher's on ka üks tulisemalt diskuteeritud viskisid, erinevates arvustustes on leitud, et see on väga hea seguviski, samuti et see OLI hea, aga nüüd on muutunud kehvemaks. Leidub ka neid, kes leiavad, et see viski on kogu aeg halb olnud. Minu senised muljed on head ja kaks ülevaadet on juba olemas. Viimasest korrast on aga kaua, nüüd tuleb kolmas lisaks.

Välimus: "tüüpiline" viskipudel (4/5).

Aroom: Suits, teravili, jahukotid (8/10).

Maitse: Väga nüansirohke sellise hinnaklassi viski kohta! Soolakas, turvas, natuke suitsu, samuti värske hein, lõpuks on ka magus justkui kaeraküpsise nüanss (58/60)

Järelmaitse: Teravili, leib, keskmise pikkusega (12/15)

Üldmulje: Hinnang jääb endiseks - Teacher's on oma hinnaklassi kohta väga hea, rikkaliku maitsega seguviski. Samuti sobib see proovimiseks neile, kes tahavad tutvuda suitsusemate viskidega: erinevalt ühelinnaseviskidest pole see nii spetsiifilise maitsega (ega nii kallis) seega risk, et elamus osutub negatiivseks, on väiksem (9/10)

Kokku: 91/100