laupäev, 28. detsember 2013

Raynal VSOP ja Fernando de Castilla Solera Reserva

Üle pika aja uus postitus (eelmise tegin peaaegu kaks kuud tagasi). Vaatluse all on kaks brändit - Raynal VSOP ja Fernando de Castilla Solera Reserva.

Raynal VSOP
Brändi

Päritolumaa: Prantsuse

Kangus: 40%

Hinnaklass: alates 17€/liiter

Hinnang: 9/10












Raynal on odavama hinnaklassi brändi, mis pakub konkurentsi konjakidele. Maitse on mahe, pähkline. 10 punkti ei tule tugeva piirituselise lõpu pärast. Siiski on tegemist väga soodsa hinna/kvaliteedi suhtega tootega.

Fernando de Castilla Solera Reserva
Brändi 


Päritolumaa: Hispaania

Kangus: 36%

Hinnaklass: alates 18,5€/liiter

Hinnang: 10/10












Jook on siin ka varem vaatluse all olnud - artiklis Hispaania brändidest. Toona sai Fernando de Castilla Solera Reserva hindeks 8, kuna tundus mõnevõrra igav ja meeldejäämatu. Maitsed aga aja jooksul muutuvad (loodetavasti paremuse poole)

Fernando de Castilla on suhteliselt väikse toodangumahuga ettevõte, mis valmistab šerrit ja brändit. Ettevõtte juht on Norrast pärit Jan Pettersen, kes on Hispaanias elanud üle 30 aasta.

Solera Reserva - noorim Fernando de Castilla kolmest brändist - eristub teistest Hispaania brändidest selle poolest, et on laagerdunud lisaks Ameerika vaatidele Amontillado ja Oloroso vaatides (tavaliselt laagerduvad Hispaania brändid eelmistest magusama Pedro Ximenezi vaatides) ning on seetõttu kuivema maitsega. Vähemal määral on siiski tunda ka šerrile omast magusat maitset. Maitse on väga mahe ja tasakaalustatud, alkohol ei tule esile. Kindlasti parem kui VS konjakid. Hetkel minu uus lemmik Hispaania brändide seas.